
Wszystkiego najlepszego z okazji Halloween! Dobrą wiadomością jest to, że wraz z wprowadzeniem Cannabis 2.0 w Kanadzie, jedzenie na wynos jest teraz legalne. Zła wiadomość jest taka, że firmy muszą czekać 60 dni na zatwierdzenie swoich produktów. Tak więc, podczas gdy Twoja impreza Halloween dla dorosłych nie będzie w tym roku wypełniona legalnie zakupionymi specjalnymi słodyczami, Higher Mentality przygotowało listę 5 Halloweenowych, tematycznych przekąsek, które możesz stworzyć w domu.
Pikantne pieczone nasiona dyni z olejem kokosowym nasączonym konopiami indyjskimi
Składniki
- 2 filiżanki pestek dyni (czystych i suchych)
- 2 łyżki stołowe masło kanabisowe
Przybory
- Mały rondel
- Miska do mieszania
- Blacha do pieczenia
Wskazówki
- Rozgrzać piekarnik do 325º.
- Roztopić masło w małym rondelku.
- Wsypać nasiona do miski do mieszania z roztopionym masłem
- Rozsypać na blachę do pieczenia i piec do uzyskania złotobrązowego koloru, około 30 minut.
- Pozostaw do ostygnięcia i ciesz się!
Czekolada z marihuaną
Składniki
- 3-5 gramów ziela
- 100 gramów ciemnej czekolady
Przybory
- Szklana miska
- Rondel
- Foremka do czekolady
Wskazówki
- DSkarboksyluj swoje zioło. Aby to zrobić, pokrój ziele tak drobno, jak to tylko możliwe i rozłóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w temperaturze 115°C przez około 30-45 minut. Pomoże to przygotować zioło do procesu absorpcji.
- Podczas gdy zioła są w piekarniku, rozpuść czekoladę. Aby to zrobić, umieść szklaną miskę na rondlu z gotującą się wodą, dodaj czekoladę i mieszaj od czasu do czasu. Para wodna delikatnie podgrzeje czekoladę, pozostawiając ją gładką i kremową bez przypalania.
- Rozdrobnij dekarboksylowaną marihuanę tak drobno, jak to tylko możliwe, najlepiej za pomocą młynka do ziół.
- Dodaj konopie do czekolady i dokładnie wymieszaj.
- Po dokładnym wymieszaniu, przelej czekoladę do foremek i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli nie masz foremek do czekolady, możesz użyć foremek do kostek lodu.
- Pozwól czekoladzie ostygnąć i stwardnieć w lodówce.
- Zjedz
Straszne żelki z konopi
Składniki
- ½ szklanki oleju kokosowego nasączonego konopiami indyjskimi (Jak go zrobić)
- ½ szklanki zimnej wody
- 2 łyżki (20g) zwykłej, niearomatyzowanej żelatyna
- 8,5 g opakowanie żelatyny smakowej (1 opakowanie Jell-o)
Przybory
- foremka w kształcie Halloween
- trzepaczka
Wskazówki
- Nastaw kuchenkę na mały ogień i dodaj do garnka wodę, olej kokosowy nasączony konopiami indyjskimi, niearomatyzowaną żelatynę i żelatynę aromatyzowaną.
- Ubijaj na małym ogniu przez 5-10 minut, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
- Pozwól mieszance ostygnąć przez kilka minut. Następnie przelej masę do foremek na gumisie.
- Włóż foremki z gumijagodami do zamrażarki na 15-20 minut.
Halloweenowa szklanka z cukru
Składniki
- 2 filiżanki cukier z konopi
- ¾ szklanki wody
- ⅔ filiżanki lekkiego syropu kukurydzianego
Przybory
- Garnek do gotowania
- Termometr cukierniczy/gotowniczy
- Średni rondel
- Młotek/maleta
Wskazówki
- ADo średniego rondla wsypać cukier konopny, syrop kukurydziany i wodę.
- Włożyć termometr i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Ciągle mieszaj, aby cukier się rozpuścił.
- Mieszaj, aż termometr osiągnie temperaturę 300°F.
- Po osiągnięciu 300°F zdejmij z ognia i natychmiast wylej na blachę do pieczenia (spryskaną nieprzywierającą substancją lub wyłożoną papierem pergaminowym).
- Pozostawić do stwardnienia (około 2 godzin).
- Po stwardnieniu, rozbij szkło za pomocą młotka lub młoteczka.
Karmelowe jabłka z konopi
Składniki
- 12 jabłek
- 4 łyżki stołowe (¼ filiżanki) masła konopnego
- 1 filiżanka białego syropu
- 14 uncji mleka skondensowanego
- 2 filiżanki białego cukru
- 1 łyżeczka organicznego ekstraktu z czystej wanilii
- 12 patyczków do popsicle
- termometr cukierniczy/gotowniczy (zalecane, ale nie konieczne)
- Zwykłe masło
Przybory
- 12 patyczków do kulek popsicle
- Średniej wielkości rondel
- Taca do ciasteczek
Wskazówki
- Umyć, osuszyć i usunąć szypułki z jabłek, a następnie włożyć wszystkie 12 patyczków do napojów w wierzchołki jabłek.
- Wysmarować masłem tackę do ciasteczek i duże naczynie do serwowania, aby zapobiec przywieraniu karmelowych jabłek.
- Na średnim lub małym ogniu, rozpuścić masło, biały syrop, biały cukier i mleko skondensowane w średniej wielkości rondlu, upewniając się, aby mieszać w całym, aby zapobiec spaleniu.
- Kiedy karmel osiągnie 235-240 stopni Fahrenheita na termometrze, delikatnie wmieszaj ekstrakt waniliowy.
- Po wymieszaniu, zdejmij karmel z ognia i ostudź przez 2-3 minuty.
- Zanurz swoje jabłka w sosie karmelowym, następnie udekoruj je, jeśli zdecydowałeś się to zrobić, i umieść na tacy z ciasteczkami.
- Pozwól, aby karmelowe jabłka zastygły przed jedzeniem
- Po ostygnięciu, dodatkowy karmel może być zeskrobany na małe kawałki.
Życzymy bezpiecznego i szczęśliwego Halloween od nas wszystkich w Higher Mentality. Cieszcie się odpowiedzialnie!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena